Gryderet med kylling, ris og appelsin

Her simrer kyllingestykker i en skøn appelsinsauce sammen med vilde ris. Gryderetten smager herligt og kan hurtigt bikses sammen på en travl hverdag.

Ingredienser

Sådan gør du

Partér kyllingen i ca. 8 stykker.
Varm smør og olie op i en stegegryde. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og brun dem i gryden lidt ad gangen, til de er gyldne.
Læg alle de brunede kyllingestykker tilbage i gryden sammen med rosmarin, honning og eddike.
Skyl appelsinerne. Pres saften fra halvdelen af appelsinerne ud over kyllingen. Skær resten af appelsinerne i skiver, og læg dem i gryden.
Pil og hak løgene, og læg dem i gryden. Tilsæt bouillon. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 35-40 minutter.
Skyl risene, og kog dem i letsaltet vand ca. 35 minutter. Hæld risene i gryden lige før servering.
Pynt evt. med friske rosmarinkviste og appelsinskiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck