Kylling i fad med ris og chorizo
20. april 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Sæt en supernem gang kylling i fad med ris og chorizo i ovnen, og slap af, mens du venter på det færdige måltid. Opskriften er inspireret af paella, og sammen med chorizo er bl.a. paprika og røde peberfrugter med til at give den klassiske spanske smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°.
Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, og krydr med salt, peber, paprika og rosmarin.
Brun lårene i ovnen i ca. 15 minutter.
Tag fadet ud, kom risene ved, hæld bouillon over, og sæt fadet tilbage i ovnen ved 175° i 10 minutter.
Skær chorizo i små stykker, peberfrugt i tern, og halvér tomaterne. Læg grøntsager og chorizo i fadet, og bag endnu 20 minutter, til alt er mørt.
Snit forårsløgene, blanchér dem et kort øjeblik, og drys dem over retten.
Server straks, evt. med ekstra frisk rosmarin på toppen.
Tip!
Når du samler hele retten i ét fad, sparer du tid og opvask, og samtidig bevarer både kød og grøntsager al deres saft og smag og giver også lækker smag til risene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Spansk opskrift på pealla