Gryderet med kylling og blomkål

Den her gryderet med kylling, aubergine og blomkål, som kaldes maqluba, er populær i mange arabiske lande og vil helt sikkert også blive det hjemme hos dig.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær hver aubergine i 4 stykker på langs. Drys dem med salt, og lad dem ligge under et viskestykke i ca. 1 time. Børst eller skyl saltet af.
Skær kyllingen i 6-8 stykker. Pil løget, og skær det i smalle både. Del blomkålen i buketter. Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
Læg risene i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Skyl dem i koldt vand ad 3 omgange, dryp dem af i en si. Tilsæt 7-krydderi, salt og peber, og sæt blandingen til side.
Brun kyllingestykkerne i rigeligt olie i en stor gryde. Tag dem op, og steg løg, auberginer, blomkål og kartofler hver for sig.
Lad grøntsagerne dryppe af på fedtsugende papir. Drys dem med lidt salt.
Læg kyllingestykkerne i bunden af gryden. Læg kartoffelbåde ovenpå og herefter løg, auberginer og blomkål. Fordel ris øverst. Hæld vand over.
Bring retten i kog, og smag efter, om vandet mangler salt. Skru ned for varmen, og læg låg på. Lad retten småkoge i 20-30 minutter, eller til væden er kogt væk. Smag til med salt og peber.
Vend indholdet af gryden ud på et fad, så kødet kommer til at ligge øverst. Drys med skyllet, hakket persille, og servér.

Tip!

Maqluba er en traditionel og meget pouplær ret i flere arabiske lande. Rettens navn, maqluba, betyder omvendt, og navnet henviser til, at man tit serverer gryderetten vendt ud på et fad, så man kan se de forskellige ingredienser ligge i lag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
18. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar