Misosuppe med ris og kylling
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Suppen er nem at lave, men smagen er helt i top. Bryder du dig ikke om misopasta, kan den sagtens udelades.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring hønsebouillion i kog i en gryde.
Læg kyllingefileterne ned i suppen, og lad dem koge ved middel varme i 10 minutter. Tag dem op, og pluk kødet fra hinanden med 2 gafler.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Hæld ris og gulerødder ned i suppen, og bring gryden i kog igen.
Læg låg på, og lad gryden småkoge ved svag varme i 10 minutter, til risene er kogt møre.
Læg det kogte kyllingekød tilbage i suppegryden, og tilsæt misopasta og sojasauce. Varm forsigtigt suppen igennem, og server den rygende varm med masser af finthakket forårsløg på toppen.
Tip!
Miso er en gæret masse fremstillet af sojabønner. Miso bruges i japansk mad, fx til supper og dip, og findes i flere varianter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk