Gløggekstrakt med snaps og portvin

Lækker og smagfuld gløgg med både hvidtøl, snaps, portvin og masser af krydderier. Det tager lidt tid at lave ekstrakten, men den kan holde sig i flere år, så det er hele ventetiden værd!

Bemærk: Trækketid: 2 uger.

Ingredienser

Udstyr

et stort patentglas med låg
patentlågsflasker

Sådan gør du

Bring øl og sukker i kog i en gryde under omrøring. Køl det af, til det er fingervarmt.
Flæk vaniljestængerne, og knus muskatnødderne i store stykker. Hæld snaps og portvin i gryden.
Tilsæt vaniljestænger, muskatnødder, kanelstænger, nelliker, kardemomme, lakridsrødder og friskrevet ingefær, og rør godt.
Skær appelsin og citron i skiver, og læg dem i gryden. Hæld blandingen på et stort patentglas med låg.
Lad det trække i 2 uger. Rør i blandingen 2-3 gange om ugen.
Si blandingen, og hæld den på flasker.

Tip!

Bland 2-3 dl gløggekstrakt med 1 flaske rødvin. Tilsæt rosiner, grofthakkede mandler og evt. sukker. Så har du den lækreste gløgg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 4. december 2017

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth