Appelsinkage med portvin

24. oktober 2022 af .

Foto: Peter Kam

Kagen er dejlig let og luftig, fordi den ikke indeholder smør – til gengæld er den toppet med et generøst lag flødeskum.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg bagepapir i springformen, og smør kanterne. Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommer og sukker lyst i en skål med en elpisker. Riv appelsinskallen fint, og gem resten af appelsinen til senere. Rør appelsinskal, mandelmel og salt i æggemassen.
Pisk æggehviderne stive i en ren skål med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl kagen let på en rist.
Pres saften af appelsinen, og rør den sammen med portvin. Prik små huller i overfladen af den endnu let lune kage med en gaffel, og dryp saften over. Afkøl kagen helt.
Anret kagen på et fad, og smør et tyndt lag appelsinmarmelade ud på kagen.
Pisk fløden til skum, og fordel det over marmeladen. Pynt med høvlet mørk chokolade og evt. spiseligt guldstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar