Appelsinkage med portvin
24. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Kagen er dejlig let og luftig, fordi den ikke indeholder smør – til gengæld er den toppet med et generøst lag flødeskum.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg bagepapir i springformen, og smør kanterne. Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommer og sukker lyst i en skål med en elpisker. Riv appelsinskallen fint, og gem resten af appelsinen til senere. Rør appelsinskal, mandelmel og salt i æggemassen.
Pisk æggehviderne stive i en ren skål med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl kagen let på en rist.
Pres saften af appelsinen, og rør den sammen med portvin. Prik små huller i overfladen af den endnu let lune kage med en gaffel, og dryp saften over. Afkøl kagen helt.
Anret kagen på et fad, og smør et tyndt lag appelsinmarmelade ud på kagen.
Pisk fløden til skum, og fordel det over marmeladen. Pynt med høvlet mørk chokolade og evt. spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk