Svesketrifli med vaniljecreme og portvin
15. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Trifli er en nem dessert, som her er lavet med god hjemmelavet sveskekompot, dejlig vaniljecreme og portvinsmakroner. Prøv vores nemme opskrift på svesketrifli.
Bemærk
Trækketid: 1-4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg sveskerne i en gryde med vand og sukker. Pres appelsinen, og hæld saften i gryden. Lad det småkoge, til næsten al væden er væk, og sveskerne er bløde. Lad dem køle af i gryden.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Varm den tomme vaniljebælg, fløde og mælk op i en gryde til kogepunktet. Pisk vaniljekorn, æggeblommer, sukker og majsstivelse godt sammen i en skål.
Tag vaniljebælgen op af den varme flødeblanding, og hæld den stadig helt varme flødeblanding i æggemassen i en tynd stråle, mens du hele tiden pisker.
Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det langsomt op igen under piskning, til cremen bliver tyk – det kan godt tage lidt tid, og cremen må ikke koge. Køl cremen helt af.
Knus makronerne, og fordel dem i serveringsglas. Stænk dem med portvin, og lad dem trække lidt.
Fordel sveskerne oven på makronerne. Drys med hakkede mandler. Fordel et lag vaniljecreme øverst. Lad triflien trække i 1-4 timer på køl. Pisk fløden til skum, og fordel det oven på triflierne lige før servering. Drys med høvlet chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på kagecreme/vaniljecreme!
Powered by Froala Editor