Figner i portvin med stjerneanis
20. september 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
Giv sæsonens figner et længere liv ved at lade dem trække i en skøn portvinslage. Figner i portvin smager skønt sammen med vaniljeis eller ost.
Ingredienser
Udstyr
sylteglas, 1 l
Sådan gør du
Riv skallen, og pres saften af appelsinen. Rør appelsinskal, appelsinsaft og portvin sammen i en gryde.
Tilsæt stjerneanis og rørsukker, og varm det op.
Skyl og rens fignerne, skær dem evt. ud i kvarte, og læg dem i gryden sammen med vaniljestangen. Kog dem i 1 minut.
Fyld det hele i et rengjort sylteglas, og stil det koldt.
Servér fignerne som tilbehør til vaniljeis eller til ost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk