Rødvinsgløgg med solbærsaft og portvin

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Duften af sød og krydret gløgg forsøder adventshyggen.

Bemærk
Trækketid: 1 døgn.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland rosiner og portvin i en skål. Lad det trække i 1 time.
Riv skallen fint, og pres appelsinen. Hæld rødvin og solbærsaft i en gryde, og tilsæt brun farin, kanelstænger, kardemommefrø, stjerneanis, nelliker samt saft og appelsinskal.
Varm langsomt blandingen op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, og tilsæt rosin- og portvinsblandingen.
Læg låg på gryden, og lad gløggen trække på køl til næste dag.
Skær appelsinen i tynde skiver. Læg dem i gløggen sammen med mandler. Varm gløggen igennem uden at bringe den i kog. Fjern de hele krydderier, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar