Rødvinsgløgg med solbærsaft og portvin
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Duften af sød og krydret gløgg forsøder adventshyggen.
Bemærk
Trækketid: 1 døgn.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland rosiner og portvin i en skål. Lad det trække i 1 time.
Riv skallen fint, og pres appelsinen. Hæld rødvin og solbærsaft i en gryde, og tilsæt brun farin, kanelstænger, kardemommefrø, stjerneanis, nelliker samt saft og appelsinskal.
Varm langsomt blandingen op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, og tilsæt rosin- og portvinsblandingen.
Læg låg på gryden, og lad gløggen trække på køl til næste dag.
Skær appelsinen i tynde skiver. Læg dem i gløggen sammen med mandler. Varm gløggen igennem uden at bringe den i kog. Fjern de hele krydderier, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på gløgg