Kalkun i wok med portvin

17. november 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Et skvæt portvin i denne nemme wokret tilføjer både en sødme og skarphed, der komplementerer det møre kalkunkød rigtig godt. Fyldt med sprøde grøntsager og serveret med nudler har du en lille perle af et asiatisk-inspireret aftensmåltid.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær skrællede gulerødder i tynde stave. Skær forårsløg og spidskål i tynde strimler, del blomkål i små buketter, og hak chili.
Varm en wok op til rygende varm, tilsæt lidt olie, og slyng den rundt, så den fordeler sig i bunden af wokken.
Steg grøntsagerne i wokken hver for sig under konstant omrøring, til de er møre, men stadig har bid, og tag dem op.
Skær kalkunschnitzel i strimler, og steg dem i lidt ny olie i ca. 2 minutter. Tag dem op af wokken.
Varm portvin, sojasauce, sambal oelek og bouillon op i wokken, og jævn saucen en anelse med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med sojasauce og sambal oelek.
Vend kødet og grøntsagerne i saucen, og varm kort det hele igennem.
Servér wokretten strøet med koriander og med kogte nudler og sød chilisauce til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar