Hjemmelavet gløgg med portvin
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Lav gløggessensen et par dage i forvejen, så den kan stå og trække smag. Så kan du hurtigt lune den med to flasker hvidvin, når gæsterne kommer, og servere en elegant hvid gløgg.
Bemærk
Mængde: Ca. 2½ l. Afkøling: 2 dage.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl appelsinerne, og del dem i både. Skyl limefrugten, og riv skallen fint. Bring alle ingredienserne i kog i en gryde.
Stil blandingen i køleskabet, og lad den trække i 2 døgn.
Hæld den kolde blanding gennem et dørslag, og sigt limeskal og hele krydderier fra.
Lun den kolde gløggessens sammen med hvidvin i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld kogende vand over mandlerne i en skål, og smut dem. Hak dem groft.
Hæld den lune gløgg i varmefaste glas, læg hakkede mandler og rosiner i glassene, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Julens bedste gløgg