Fyldte butternutsquash

Bløde butternutsquash fyldt med spicy kødsauce. Tricket til en god chili con carne er at give den stærke smag modspil fra sødme og fedme. Det får den her fra mørk chokolade og bagt græskar.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 200°. Skær tern i græskarkødet ved at skære snit på langs og tværs uden at skære gennem skallen.
2Pensl overfladen med olie, og placér dem på en bageplade med bagepapir med skallen nedad. Bag dem i ovnen i 40 minutter, indtil de er møre.
3Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Rens og hak chilien. Svits løg, hvidløg og chili i olie i en gryde.
4Tilsæt paprika, kanel, spidskommen, salt, peber og oksekød. Lad kødet blive brunt, og tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Bring blandingen i kog.
5Tilsæt chokolade, rødvinseddike og kidneybønner, og lad gryden simre, indtil butternutsquashene er bagt færdige.
6Brug en ske og frigør græskarkødet fra de bagte butternutsquash. Kom græskarkødet i gryden, og lad retten simre et par minutter mere. Smag til, og anret chili con carne i butternutskallerne.
7Top med revet cheddar, og bag de chilifyldte butternutsquash i ovnen i 10 minutter, indtil osten er gylden og sprød. Top med grofthakket persille, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling