Lasagne med butternutsquash
16. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Giv den klassiske lasagne et saftigt og gyldent tvist med butternutsquash i stedet for pastaplader. Servér med frisk rucola og groft brød for en skøn middagsret.
Bemærk
Ovntid: 40 minutter.
Ingredienser
Udstyr
et ovnfast fad, ca. 25 x 30 cm
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl bladselleri, og snit den fint. Steg løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde. Tilsæt oksekød, oregano, timian, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden. Rør rundt, og læg låg på. Lad kødsovsen simre, mens du laver butternut-bundene.
Tænd ovnen på 200°. Skræl butternutsquashene, og skær dem over på tværs. Fjern kernerne med en ske, og skær de nederste halvdele i skiver på ca. ½ cm’s tykkelse. Skær de øverste halvdele af græskarrene i ca. ½ cm tykke plader på langs.
Fordel det hele på bageplader beklædt med bagepapir; pensl med olie, og drys let med salt. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Rør ricotta, mælk, fintrevet parmesan, salt, peber og muskatnød sammen.
Fordel et lag kødsovs i fadet. Fortsæt med skiftevis ricottacreme, et lag butternutsquash (brug de små stykker til at ”lappe” hullerne med) og kødsovs.
Afslut med et lag kødsovs, og top med mozzarella skåret i skiver. Bag lasagnen i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er flot gylden. Servér med skyllet rucola og groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk