Lammeragout med butternutsquash
31. august 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
I en ragout simrer grøntsager og kød så længe, at det hele smelter på tungen, når det endelig er klar til at blive serveret. Tilsæt en god sjat rødvin, og nyd også gerne et glas, mens du venter tålmodigt på, at retten er kogt færdig.
Bemærk
Simretid: I alt 4 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Brun lammeboven på alle sider i rapsolie i en stor gryde.
Pil løg, og skær det i både. Pil den yderste skal af hvidløget, og halvér det hele hvidløg på tværs.
Steg løg, hvidløg og chiliflager let sammen med kødet. Tilsæt rødvin, og lad gryden småsimre i 10 minutter
Hæld tomatpuré og bouillon i gryden, så kødet dækkes, og bring gryden i kog. Lad kødet simre under låg i 3½ time.
Skræl og skær bolsjebeder i tykke skiver. Skær butternutsquash i kvarte, og fjern kerner og skal. Skær butternutsquash i grove stykker.
Lad bolsjebeder og butternut-<br />
squash simre i gryden sammen med kødet i 20 minutter, eller til alt er mørt.
Smag retten til med salt, peber og frisk rosmarin, og servér ragouten med brød til.
Tip!
Når kødet simrer, må gryden ikke koge for kraftigt, da kødet så risikerer at blive hårdt i stedet for mørt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk