Butternutsquash

Det aflange græskar er et af de mest populære, fordi det kan bruges i så mange forskellige retter. Her får du masser af inspiration!

Butternutsquash

Det aflange græskar er et af de mest populære herhjemme, fordi det kan bruges i så mange forskellige retter. Du kan lave en cremet suppe, bruge det i sammenkogte retter, snitte det som en hasselback kartoffel og servere det som tilbehør. Mulighederne er mange, så tøv ikke med at putte den i indkøbskurven. Herunder får du masser af inspiration!

Sådan bruger du butternut squash

Den aflange butternut squash kan bruges i både salater, supper, sammenkogte retter, som tilbehør og endda kager og brød. Ovenover har vi samlet en masse lækre opskrifter med butternut squash, du kan bruge som inspiration, hvis du har købt en butternut squash, du ikke ved, hvad du skal bruge til. Herunder kan du finde information om, hvordan du håndterer græskaret og meget andet.

Hvornår er butternut squash i sæson?

Butternut squash er i sæson i efteråret og den første del af vinteren, som regel fra september til januar. Du kan dog være heldig at finde det i supermarkedet eller hos grønthandlere endnu længere end det.

Kan man spise skal på butternut squash?

Du kan godt spise skallen på en butternut squash, men det bliver lidt sej og knap så lækker som skrællen på et hokkaido-græskar. Derfor anbefaler vi, at du skræller den inden brug. Hvis du laver en fyldt butternut squash, lader du blot skallen være på, men spiser f.eks. af den med en ske.

Kan man spise kerner fra butternut squash?

Du kan godt spise kernerne fra et butternut squash. De skal blot steges på en pande eller i ovnen først. Skrab kernerne ud, og befri dem fra det snaskede græskarkød. Find vores nemme grundopskrift på ristede græskarkerner her.

Lækre opskrifter med græskar

Butternut squash er, på trods af navnet, et græskar. Sammen med hokkaido er det det mest brugte græskar i de danske køkkener. Herunder i videoen kan du finde inspiration til brug af græskar i køkkenet, og her kan du se flere opskrifter med græskar.