Hasselback butternutsquash
25. juni 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Skift den almindelige hasselback-kartoffel ud med den mere kulørte hasselback butternutsquash, og spis den som tilbehør eller let hovedret sammen med en grøn salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skræl butternuttensquashen, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med en ske.
Læg de halve butternutsquash med skærefladen nedad, og skær tynde ridser i kødet uden at skære igennem.
Læg butternutsquashene i en bradepande, pres hvidløg over, dryp med olivenolie og sesamolie, og krydr med salt og peber. Sæt bradepanden i ovnen i 35 minutter.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Tag butternutsquashene ud af ovnen. Drys pinjekerner, fintrevet citronskal og fintrevet parmesan over.
Servér de varmer butternuts med en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk