Boller med butternutsquash
14. januar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Har du et styk butternutsquash tilbage i grøntsagsskuffen? Brug det til en omgang hjemmebagte boller. Den revne butternutsquash gør bollerne ekstra saftige.
Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer og 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i vand i en skål.
Tilsæt olie, salt og honning, og rør ingredienserne i skålen sammen.
Knus fennikelfrø i en morter, og drys dem i dejen.
Skær skallen af butternutsquashen med en skarp kniv, og riv den groft på et rivejern.
Tilsæt butternutsquash og begge slags mel, og ælt dejen godt sammen – hold lidt af hvedemelet tilbage, og tilsæt derefter mere, indtil dejen er smidig. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer.
Tænd ovnen på 225°. Ælt dejen, og form den til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
Pensl bollerne med vand, og drys salt og græskarkerner på toppen. Bag bollerne i 15-20 minutter i ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk