Fyldt butternutsquash med hvidløgsdressing
18. februar 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Kødet i butternutsquash bliver blødt og sødt, når det bages i ovnen. En skarp hvidløgsdressing og saftige granatæblekerner oven på er derfor lige i øjet. Prøv at røre græskarkødet med couscous og grøntsager, så får du et fuldendt måltid, som kan serveres i de smukke (og spiselige) græskarskaller.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Halvér butternutsquash på langs, og skrab kernerne ud. Snit græskarkødet i et ternet mønster uden at skære hele vejen igennem. Pensl overfladen med olie, og drys med salt og peber.
Læg butternutsquashen med skallen nedad på en bageplade med bagepapir. Bag den i 35 minutter.
Tø spinat op, og svits det på en pande i olivenolie sammen med hakket løg, presset hvidløg og portobellosvampe i mindre stykker.
Tilbered couscous efter pakkens anvisning, og vend det i spinaten sammen med pinjekerner og feta.
Skrab kødet ud af de bagte butternutsquash, og vend det med det øvrige fyld. Smag til med salt og peber. Fordel halvdelen af fyldet i græskarskallerne, og læg den anden halvdel ved siden af i fadet. Bag retten i 10-15 minutter.
Rør finthakket persille med creme fraiche og presset hvidløg. Smag til med citron, salt og peber.
Dryp dressing over de bagte butternutsquash, drys granatæblekerner på toppen, og spis en grøn salat ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk