Farsbrød af oksekød med kartoffelmos og spinatsalat

Rør farsen med revne grøntsager, og sæt et godt og nærende farsbrød på bordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rør oksekødet med friskhakket timian, salt, peber og æg. Skræl gulerødderne, rens bladsellerien, og pil hvidløg og løg.
Riv de nævnte grøntsager groft, og bland dem i farsen. Fordel farsen i et ovnfast fad, og form den som et brød.
Læg baconskiver hen over hele farsbrødet. Skær 2 skiver lyst brød i små stykker, og drys dem over farsbrødet.
Bag farsbrødet i ovnen i ca. 45 minutter.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, men gem lidt af kogevandet.
Mos kartoflerne sammen med smør og lidt af kogevandet til en passende konsistens. Smag mosen til med salt og peber. Skyl og hak persille, og drys det over lige før servering.
Skyl og tør spinaten. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Pisk olie og citronsaft sammen, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen sammen med spinat og rødløg lige før servering. Servér farsbrødet direkte fra fadet med kartoffelmos og spinatsalat til.

Tip!

Prøv en anden gang at smøre 3-4 spsk. sød chilisauce oven på farsbrødet, inden det bages i ovnen. Det giver en let sødlig, spicy kant.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth