Farsbrød med hasselbackkartofler

Steg dit farsbrød i et fad i ovnen sammen med hasselbackkartofler, så det er ekstranemt og lækkert. På en hyggelig fredag aften smager det forrygende med et godt glas rødvin til.

Farsbrød med hasselbackkartofler
31-60 min.

(9)

July 28, 2022 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du det bedste farsbrød

Du kender måske farsbrødet fra din barndom, men det holder stadig på middagsbordet til både hverdag og fest.

Farsbrød opskrift

I farsen røres her stegte champignoner og soltørrede tomater, som er med til at give en dejlig smag. Ønsker du et helt traditionelt farsbrød, kan du sagtens undlade disse elementer. Opskriften her er med hakket oksekød, men du kan godt bytte det ud med svinekød eller bruge en blanding af okse- og svinekød.

Græsk farsbrød

Ønsker du en græsk udgave af det lækre farsbrød, kan du komme soltørrede tomater, oliven og feta i farsen. Se vores bedste opskrift på græsk farsbrød her. Græsk farsbrød er et lækkert alternativ til den klassiske farsbrød. Græsk farsbrød er en perfekt ret til sommeren, hvor oliven, feta og tomater leder tankerne til det græske. Server evt. med græsk salat, tzatziki og græske kartofler.

Varier dit tilbehør til farsbrød. Du kan lade kartoflerne tilberede i ovnen sammen med farsbrødet. 

Hvad er et klassisk farsbrød?

Et farsbrød er et farsbrød, når hoveddelen af det består af hakket fars. Farsbrød laves oftest på oksekød, men du kan godt, som angivet i opskriften, spæde op med svinefars. Så hvornår er det et farsbrød, og hvornår er det forloren hare? Farsbrødet skal bare som udgangspunkt være lavet af oksekød, og ikke på et miks mellem kalve- og svinefars.

Grunden til at det hedder et farsbrød, er at det har den samme form som et traditionelt franskbrød.

Italiensk farsbrød (farsrulle)

Det italienske farsbrød adskiller sig fra det klassiske farsbrød, ved at det indeholder franskbrød. Dermed får det en lidt anderledes konsistens end klassisk farsbrød. Derudover der det almindeligt at man blander okse- og svinefars til det italienske farsbrød.

Farsbrød med bacon

Du kan også sagtens pakke farsbrødet ind i bacon i stedet for parmaskinke. Begge dele bliver sprøde i ovnen og bidrager med god smag. Ruller du det ind i bacon, så begynder det dog også at minde om en forloren hare. Se opskriften på forloren hare her.

Farsbrød med tilbehør

I denne opskrift foreslår vi at spise hasselbackkartofler til dit farsbrød. Men du kan selvfølgelig vælge et andet kartoffel-tilbehør. F.eks. kan du få ovnbagte kartoffelbåde, kartoffelmos, kogte kartofler og gratinerede kartofler til. Det er helt op til dig. Derudover er det altid lækkert med en god sovs til farsbrød og kartofler. Og selvfølgelig – en god salat.

Perfekt tilberedning af farsbrød

Farsbrød er lettest at lave i din ovn. Læg det i et ildfast fad og giv dit farsbrød (hvis du følger mængden i denne opskrift på farsbrød) 50 minutter i ovn på 200 grader. Farsbrødet skal være gyldent (eller baconen skal være sprød). Du kan også måle temperaturen i farsbrødet – det have en kernetemperatur på mindst 80 grader for at være veltilberedt. Vent med at skære dit farsbrød, til at der er gået 5-10 minutter, så holder kødet på saften.

Farsbrød med grøntsager

Vil du gerne skrue ned for mængden af kød, kan du skrue op for grøntsagerne. F.eks. kan du undlade 100 gram oksekød, og tilføje flere champignoner og bruge bønner til at give fylde. Brug gerne lidt mere havregryn, da der er mere væske i champignon.  

Opskrift på indbagt farsbrød

Du kan også gå all-in og lave dit farsbrød indbagt. Det kan du gøre med butterdej. Det kan du gøre med både græsk, italiensk og klassisk farsbrød. Prøv f.eks. dette indbagte farsbrød lavet med lammekød i stedet: Se opskriften her. 

Hvor lang tid kan farsbrød holde sig?

Farsbrød kan, som meget andet hakket kød, holde sig i 2-3 i køleskab med temperatur på maks 5 grader. Men det er altid en god idé at spise med næsen – det betyder bare, at du altid skal lugte dig frem til, om maden er okay at spise. På den måde kan vi alle være med til at reducere madspild. Så lugt dig frem til om dit farsbrød stadig kan spises.


Måske du også kan li'