Jægergryde med kartoffelmos

22. april 2021 af .

Foto: Carina Krüger

Der findes lige så mange typer jægergryder, som der findes mennesker, der laver dem, men typisk er pølser, grøntsager, stor popularitet og så selvfølgelig en gryde involveret. Også i denne variant med kål- og cocktailpølser og snackpeberfrugter, her serveret sammen med en lækker cremet kartoffelmos. Velbekomme.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld kogevandet fra, og mos kartoflerne.
Rør smørret i mosen, og spæd med mælk til god, blød konsistens. Smag til med salt og peber.
Skær kålpølserne i 2 cm tykkelse.
Hak løgene groft, og svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt kålpølser, peberfrugter og cocktailpølser, og svits det hele godt i et par minutter.
Tilsæt paprika og tomatpuré, og vend rundt. Hæld bouillon ved.
Ryst fløden med melet, og hæld i gryden. Kog op under omrøring, og lad gryderetten simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber, og drys med hakket persille lige inden servering. Servér med kartoffelmosen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar