Jægergryde med kartoffelmos
22. april 2021
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Carina Krüger
Der findes lige så mange typer jægergryder, som der findes mennesker, der laver dem, men typisk er pølser, grøntsager, stor popularitet og så selvfølgelig en gryde involveret. Også i denne variant med kål- og cocktailpølser og snackpeberfrugter, her serveret sammen med en lækker cremet kartoffelmos. Velbekomme.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld kogevandet fra, og mos kartoflerne.
Rør smørret i mosen, og spæd med mælk til god, blød konsistens. Smag til med salt og peber.
Skær kålpølserne i 2 cm tykkelse.
Hak løgene groft, og svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt kålpølser, peberfrugter og cocktailpølser, og svits det hele godt i et par minutter.
Tilsæt paprika og tomatpuré, og vend rundt. Hæld bouillon ved.
Ryst fløden med melet, og hæld i gryden. Kog op under omrøring, og lad gryderetten simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber, og drys med hakket persille lige inden servering. Servér med kartoffelmosen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk