Koteletter med kartoffelmos
1. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Svinekoteletter med mos af både kartofler og selleri for endnu mere smag og sundhed. Hvis du bruger koteletter med skaft, bliver kødet mere saftigt og mørt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler og selleri, og skær begge dele i grove stykker. Kog dem helt møre sammen med pillet hvidløg i usaltet vand.
Hæld vandet fra, og mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilsæt smør og mælk, og smag til med salt.
Steg koteletterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.
Smelt smørret. Hak løget fint. Pres saften af citronen.
Kom kapers, løg og citronsaft i smørret. Tag det af varmen, og vend estragon i.
Fjern de yderste blade på rosenkålene, og skær stokken fra. Damp rosenkålene i en stor gryde.
Anret mos med koteletter og dampet rosenkål, og hæld smørret over.
Tip!
Vinaigrette smager lidt som bearnaise. Det hjælper måske dem, der er knap så begejstrede for rosenkål, med at få nydt maden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk