Engelsk tærte med butterdej, oksegullasch og kartoffelmos
En rigtig lækker og rustik ret med masser af saft og kraft.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- løg
- 3
- store gulerødder
- 3
- hvidløg
- 2 fed
- brune champignoner
- 200 g
- oksekød i tern
- 400 g
- smagsneutral olie
- 2 spsk.
- salt
- peber
- koncentreret tomatpuré
- 1 spsk.
- hvedemel
- 3 spsk.
- oksebouillonterninger
- 1
- vand
- 3 dl
- tørrede karljohansvampe
- 5 g
- ærter fra frost (optøede)
- 200 g
- butterdej
- 3 ark
- revet mozzarella (eller anden ost)
- 50 g
Kartoffelmos
- kartofler
- 1 kg
- salt
- peber
- smør til formen
- 1 spsk.
Til servering
- feldsalat
- 200 g
- brød
- 4 skiver
Sådan gør du
Pil løg, og hak dem groft. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Pil og hak hvidløget. Rens og halvér champignonerne.
Steg oksekødet på alle sider i olie i en gryde, til det er flot brunt, og krydr med salt og peber. Læg grøntsagerne i gryden, og lad dem stege med i 3 minutter.
Tilsæt tomatpuré, og steg i 3 minutter under omrøring. Tilsæt derefter mel, og steg i 2-3 minutter under omrøring. Tilsæt bouillonterningen og herefter vandet lidt ad gangen, mens du rører godt i gryden, så saucen bliver jævn.
Tilsæt karljohansvampe, og lad gullaschen simre ved lav varme i 40 minutter. Smag til med salt og peber, vend de grønne ærter i, og køl gullaschen lidt ned.
Kartoffelmos
Skræl kartoflerne, kog dem møre i usaltet vand, og mos dem med et piskeris. Tilsæt lidt af kogevandet for at få en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel kartoffelmosen i et smurt ovnfad, og hæld gullaschen ovenpå som et dækkende låg.
Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden på køkkenbordet, og pres kanterne sammen med en gaffel, så du kan lægge dem over gullaschen som et tætsluttende låg. Pres butterdejen ned over kanten på ovnfadet, og drys overfladen med ost.
Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til butterdejen er gylden og sprød. Servér evt. med grøn salat og brød til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner