Engelsk tærte med butterdej, oksegullasch og kartoffelmos

En rigtig lækker og rustik ret med masser af saft og kraft.

Engelsk tærte med butterdej, oksegullasch og kartoffelmos
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
løg
3
store gulerødder
3
hvidløg
2 fed
brune champignoner
200 g
oksekød i tern
400 g
smagsneutral olie
2 spsk.
salt
peber
koncentreret tomatpuré
1 spsk.
hvedemel
3 spsk.
oksebouillonterninger
1
vand
3 dl
tørrede karljohansvampe
5 g
ærter fra frost (optøede)
200 g
butterdej
3 ark
revet mozzarella (eller anden ost)
50 g

Kartoffelmos

kartofler
1 kg
salt
peber
smør til formen
1 spsk.

Til servering

feldsalat
200 g
brød
4 skiver

Sådan gør du

Pil løg, og hak dem groft. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Pil og hak hvidløget. Rens og halvér champignonerne.
Steg oksekødet på alle sider i olie i en gryde, til det er flot brunt, og krydr med salt og peber. Læg grøntsagerne i gryden, og lad dem stege med i 3 minutter.
Tilsæt tomatpuré, og steg i 3 minutter under omrøring. Tilsæt derefter mel, og steg i 2-3 minutter under omrøring. Tilsæt bouillonterningen og herefter vandet lidt ad gangen, mens du rører godt i gryden, så saucen bliver jævn.
Tilsæt karljohansvampe, og lad gullaschen simre ved lav varme i 40 minutter. Smag til med salt og peber, vend de grønne ærter i, og køl gullaschen lidt ned.

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne, kog dem møre i usaltet vand, og mos dem med et piskeris. Tilsæt lidt af kogevandet for at få en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel kartoffelmosen i et smurt ovnfad, og hæld gullaschen ovenpå som et dækkende låg.
Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden på køkkenbordet, og pres kanterne sammen med en gaffel, så du kan lægge dem over gullaschen som et tætsluttende låg. Pres butterdejen ned over kanten på ovnfadet, og drys overfladen med ost.
Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til butterdejen er gylden og sprød. Servér evt. med grøn salat og brød til.

Tip!

Hvis du har små portionstærteforme, ser det flot ud at lave retten i dem – men det går også fint at bruge et større ovnfad. Retten kan tilberedes dagen i forvejen. Så skal den bare bages ved 185° i 1 time og lunes i ovnen lige før servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'