Butterdej med rejesalat
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Sprød butterdej med blød rejesalat er en flot forret, som falder i de flestes smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær butterdejen ud i aflange stykker i det antal, I bliver. Læg dem på en bageplade med bagepapir, prik butterdejsstykkerne med en gaffel, og rids et harlekinternet mønster i dem med en skarp kniv.
Pensl butterdejsstykkerne med sammenpisket æggeblomme, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde. L
ad dem afkøle på en rist, og del dem herefter på langs med en kniv, så du får dobbelt så mange stykker.
Pisk fløde og cremefraiche let sammen med en elpisker til blødt skum. Rør dijonsennep og citronsaft i, og smag til med salt og peber.
Hak krydderurterne, og vend dem i cremen sammen med rejerne.
Rør lakserogn, friskklippet karse og olivenolie sammen.
Anret et stykke butterdej på hver tallerken, og fordel rejecremen ovenpå. Læg et låg af butterdej øverst, og pynt anretningen med lakserogn. Servér med citron skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk