Fransk æbletærte med butterdej
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Denne rustikke æbletærte kaldes også en tarte tatin og kræver kun 4 ingredienser. Tærten bages på hovedet og vendes ud på et fad, så den sprøde bund alligevel havner nederst.
Bemærk
Du skal bruge en pande, der kan tåle at gå i ovnen (dvs. uden plastikhåndtag).
Ingredienser
Udstyr
en pande, der kan tåle at gå i ovnen (dvs. uden plastikhåndtag)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210º.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i kvarte.
Smelt sukkeret til karamel på en stor pande, som kan tåle at komme i ovnen. Læg æblerne på panden, og lad dem koge i karamellen i 3-4 minutter.
Skær smørret i små tern, og vend dem godt sammen med æblerne på panden. Lad det koge op ved middel varme, til karamellen er tyk. Tag panden af varmen.
Skær butterdejen ud, så den passer i størrelse til panden. Læg butterdejen hen over æblerne på panden, sæt panden i ovnen, og bag tærten i 15 minutter, til butterdejen er gylden og sprød.
Tag panden ud af ovnen, og læg en stor tallerken eller et fad ovenpå. Vend tærten rundt, så den havner på fadet med æblerne opad – pas på, karamellen er meget varm!
Servér tærten varm med letpisket flødeskum eller vaniljeis til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk