Nem æbletærte med butterdej
12. december 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En virkelig nem æbletærte, der både kan fungere som dessert og eftermiddagskage. Brug de mest smagfulde æbler, du kan finde, og nyd dem med smagen af kanel og marcipan.
Ingredienser
Udstyr
evt. creme brulé-brænder
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rul butterdejen ud på bordet, og læg den dobbelt. Rør smør, sukker, kanel og revet marcipan sammen. Smør blandingen ud på butterdejen i et tyndt lag.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Fordel dem på dejen. Bag tærten i 20 minutter.
Tag tærten ud, og drys med flormelis. Brænd toppen med en creme brulé-brænder, eller giv den en hurtig tur under ovngrillen, til flormelissen er karamelliseret.
Servér tærten med lidt cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk