Nem æbletærte med butterdej

12. december 2019 af .

Foto: Columbus Leth

En virkelig nem æbletærte, der både kan fungere som dessert og eftermiddagskage. Brug de mest smagfulde æbler, du kan finde, og nyd dem med smagen af kanel og marcipan.

Ingredienser

Udstyr

evt. creme brulé-brænder

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rul butterdejen ud på bordet, og læg den dobbelt. Rør smør, sukker, kanel og revet marcipan sammen. Smør blandingen ud på butterdejen i et tyndt lag.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Fordel dem på dejen. Bag tærten i 20 minutter.
Tag tærten ud, og drys med flormelis. Brænd toppen med en creme brulé-brænder, eller giv den en hurtig tur under ovngrillen, til flormelissen er karamelliseret.
Servér tærten med lidt cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar