Cupcakes med pære og lakrids

Cupcakes er så fine at se på, og så er de nemme at variere med forskelligt fyld, frosting og pynt. Her er de med pære og lakrids.

Ingredienser

Udstyr

12-14 muffinforme af papir
en eller to faste muffinforme med mange huller

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Placér papirformene i en fast muffinform.
Smelt smørret ved svag varme. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt med en elpisker i ca. 5 minutter. Tilsæt lakridspulver, og pisk videre i 1 minut.
Rør mælken i dejen. Bland mel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Rør det smeltede smør i. Skyl og riv pærerne, og bland dem i dejen. Rør dejen jævn.
Fyld dejen i formene til ca. 1 cm fra kanten. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter – tjek, at de er gennembagte. Lad dem køle helt af.
Pisk fløde, cremefraiche, lakridspulver og flormelis til skum med en elpisker. Fyld lakridsskummet i en sprøjtepose, og sprøjt en fin top ud på hver kage.
Pynt med sukkerpynt, fx sukkerblomster, og drys evt. med lidt lakridspulver på toppen.

Tip!

Kagerne kan fryses eller opbevares i en lufttæt beholder i ca. 3 dage. Vent dog med at fordele frosting og pynt på til lige før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft