Cupcakes med citron og marengs
9. juni 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Det er skønt med kager og desserter, som man kan forberede i god tid. Disse små cupcakes kan du sagtens lave en dag i forvejen, hvis du bare venter med at pynte dem med marengs, til lige inden de skal serveres.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skyl citronen, og riv skallen fint. Pisk citronskal, friskpresset citronsaft, smør, flødeost og sukker sammen.
Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk, til blandingen er luftig. Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
Sigt det en gang mere over smørblandingen, og vend det hele sammen med en dejskraber. Fordel dejen i muffinforme.
Bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
Kog vand og sukker i en lille tykbundet gryde, til det er ca. 120°. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål.
Hæld den varme sirup i æggehviderne i en tynd stråle, samtidig med at du pisker videre. Pisk blandingen, til den er ensartet og kold.
Fyld en sprøjtepose med en tylle, og sprøjt en top marengs på hver muffin.
Tip!
Hvis du har en gasbrænder, kan du med fordel bruge den her. Ret flammen mod marengsen i et kort øjeblik, så de bliver flot gyldne. Har du ikke en gasbrænder, kan du sagtens spise dem, som de er.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk