Cupcakes med jordbærfrosting
24. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
De lækreste og fineste cupcakes med jordbærfrosting, du fx kan servere til eftermiddagskaffen eller anrette som en dessert med flere jordbær skåret i mindre stykker.
Ingredienser
Udstyr
muffinforme
en sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen med en elpisker, til det er lyst og cremet.
Tilsæt 1 æg ad gangen under piskning. Tilsæt mel og bagepulver, og pisk dejen sammen.
Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
Skyl jordbærrene, og fjern blade og stilk. Blend jordbær med sukker til en jævn puré i en blender eller foodprocessor.
Si jordbærpuréen, og hæld den mest flydende del af jordbærmassen i en gryde.
Lad den koge ind i ca. 10 minutter ved svag varme under omrøring, til konsistensen er tyk. Lad den køle af, til den er helt kold.
Pisk smør, flødeost og jordbærpuré sammen til luftig creme. Tilsæt flormelis, og pisk i mindst 5 minutter.
Fyld frostingen i en sprøjtepose, og fordel den på kagerne. Pynt med halverede jordbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på jordbærkage!