Champagne-cupcakes

Lad propperne springe, og lad ikke blot champagnen flyde i glasset, men også i kagen. Her får du en lille festlig nytårskage med en diskret smag af champagne i både kage og frosting.

Ingredienser

Udstyr

1 fast muffinform samt 10 papirforme
1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Sæt papirforme i hullerne på muffinformen.
Pisk smør, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt i en skål med en elpisker i 2-3 minutter. Tilsæt æg og æggehvide 1 ad gangen, og pisk godt. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med champagnen. Hak den hvide chokolade fint, og vend den i dejen.
Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gennembagte.
Bring champagnen i kog i en lille gryde, mens kagerne er i ovnen. Skru ned til middel varme, og lad champagnen koge ind i 5-7 minutter, til der er ca. 1 dl tilbage.
Tag 4 spsk. indkogt champagne fra til frostingen. Pensl resten af den indkogte champagnelage på de nybagte cupcakes, lige når de kommer ud af ovnen. Afkøl kagerne på en rist.
Pisk det bløde smør lyst i en skål med en elpisker. Skrab vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af flormelissen. Kom flormelis og vanilje ned til smørret, og pisk videre, til frostingen er cremet og luftig. Tilsæt de 4 spsk. champagnelage lidt ad gangen, og smag til undervejs.
Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle. Dekorér kagerne med et højt lag frosting, og drys med spiseligt guldstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
27. februar 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar