Cupcakes med solbærfrosting
5. maj 2021
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
Superflotte cupcakes med lækker solbærfrosting, der lyser op på kagebordet. Du kan fx pynte kagerne med spiselige blomster, friske bær eller lidt sukkerpynt, hvis det skal være ekstra festligt.
Ingredienser
Udstyr
8 muffinforme
Sprøjtepose med stjernetyl
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175°. Sigt mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i blandingen.
Riv skallen af citronen. Pisk smør sammen med æg, yoghurt og citronskal i en anden skål, og pisk det sammen med melblandingen.
Fordel dejen i 8 muffinforme, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er let gyldne på toppen. Lad dem køle helt af.
Pisk smør ved høj hastighed i 3 minutter, indtil det er lyst og luftigt. Pisk det sammen med flødeost, og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Tilsæt til sidst solbærpulveret, og pisk videre, indtil frostingen er luftig.
Hæld frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Skær et hul ned i midten af hver cupcake med en lille skarp kniv. Grav ca. 1 tsk. kage ud, og fyld hullet med solbærsyltetøj.
Pynt hver cupcake med solbærfrosting og evt. spiselige blomster.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk