Cupcakes
De lækreste cupcakes med jordbærfrosting, du f.eks. kan servere til eftermiddagskaffen eller anrette som en dessert med flere jordbær skåret i mindre stykker.
(7)
Ingredienser
Udstyr
- 12 muffinforme
- 1 sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Verdens bedste opskrift på cupcakes med jordbær-frosting
Der er bare et eller andet over cupcakes! De små runde portionshapsere med frosting i alle farver og smage – de er ikke til at stå for. Og denne opskrift er ikke en undtagelse. De smukke vaniljecupcakes med jordbærfrosting er helt perfekte til både festlige anledninger eller blot til det lækre kaffebord.
Opskriften her er en helt klassisk cupcake, som består af få ingredienser: Mel, smør, sukker og vaniljesukker, æg og bagepulver. Frostingen tilsat jordbær, som giver en frisk og sød smag – og så ser de jo bare indbydende ud.
Cupcakes med frosting
Du kan sagtens gemme denne opskrift som grundopskrift, hvor du blot kan erstatte eller tilføje dine favoritsmage. Hvem siger, man ikke kan tilføje lakridspulver til frostingen eller blåbær i kagen? Cupcakes med frosting giver anledning til ren leg! Hvis det er sæson for rabarber, kan du følge samme fremgangsmåde, og det samme gælder for de fleste frugter og bær. Med cupcakes er det kun fantasien som sætter grænser.
Eksperimenter med dine cupcakes
Vi har her samlet en liste over vores bud på andre cupcakes, som helt sikkert vil være en kæmpe vinder hos dine gæster eller familien. Du kan også finde vores andre opskrifter i vores tema om cupcakes og muffins.
- Oreo cupcakes (Pynt med en oreo på toppen)
- Nutella cupcakes (læg en teske-fuld nutella i midten af kagen, og tilføj lidt til frostingen også. Pynt med hasselnødder)
- Vaniljecupcakes (Lav den helt klassiske cupcake og brug kornene fra en vaniljestang)
- Chokoladecupcakes (det er op til dig, om det skal være hvid, lys eller mørk chokolade!)
Chokoladecupcakes er også altid et hit! Her med chokoladefrosting og valnødder.
Tips til at få den rigtige cupcake form
Når du laver cupcakes er det lettest at bruge en muffinform, hvor du sætter papirsforme ned i. Så holder de både på formen, og du slipper for at dejen ryger ud af papirsformene. Tip: fyld maks halvdelen af papirsformen op, da de hæver en del i ovnen. Hvis du kommer for meget dej i, bliver de for store og svære at dekorere med frosting.
Hvad er forskellen på cupcakes og muffins
Frosting er faktisk den eneste forskel på en muffin og cupcake. Så simpelt er det, for det er smørcremen på toppen af den lille kage, som gør at det går fra muffin til cupcake. Har du lavet muffins, som f.eks. er blevet en smule tørre, kan du jo med fordel trylle dem om til cupcakes – og frostingen vil gøre dem mindre tørre.
Hvorfor hedder det cupcake?
Navnet cupcake kommer af den lige så simple årsag, som navnet også antyder, at de første cupcakes blevet lavet i en kop. I starten af 1900-tallet bagte man kagen i en kop, hvorefter man først senere blot har brugt den genkendelige muffins- og cupcakeform.
Vild med jordbær? Se også: Den bedste opskrift på jordbærkage!