Cupcakes med solbær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Cupcakes er både fine og lækre, og med denne solbærtopping på toppen bliver de et sikkert hit.
Ingredienser
Udstyr
18 muffinforme
en stor muffinform af metal eller silikone
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk smør og sukker sammen med en elpisker til en lys og cremet masse. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk mellem hvert æg.
Rør hvedemel, bagepulver og vanilje i dejen med en ske, til den lige netop er jævn – det er vigtigt, at du ikke rører mere end højst nødvendigt.
Vend til sidst forsigtigt solbær i dejen med en ske.
Placer papirformene i faste muffinforme af metal eller silikone, og fordel dejen i papirformene. Bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Kom solbærrene i en blender, og blend til en glat puré. Riv skallen af citronen. Tilsæt flødeost, flormelis og citronskal, og blend til en glat konsistens.
Kom toppingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt en fin top ud på hver kage. Pynt med et enkelt solbær på hver kage, og servér straks.
Tip!
Det er en god idé at sætte papirformene ned i en stor muffinform med huller, så de små fine kager bevarer formen og ikke flyder ud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk