Citronfromagetrifli med nøddeknas og brændt marengs

Klassikeren, der aldrig går af mode, får her selskab af knasende nødder og sprød marengs, der er perfekte følgesvende til citronfromagens fløjlsbløde konsistens.

Bemærk: Afkøling: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med stjernetylle
en lille creme brûlée-gasbrænder

Sådan gør du

1Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
2Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Bring sukker, citronskal og citronsaft i kog, til sukkeret er opløst. Læg æggeblommerne i en skål, og pisk sukkerlagen i æggeblommerne lidt ad gangen, til det er luftigt og skummende.
3Tag husblassen op af vandet. Rør husblassen i sukker-citron-blandingen, så den opløses. Afkøl, til cremen begynder at tykne, og vend cremefraiche i. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i citroncremen.
4Smelt sukkeret ved lav varme på en pande uden at røre i sukkeret. Riv skallen af citronen fint. Drys med mandel- og hasselnøddeflager, knuste kiks og citronskal, og rist det sprødt i sukkeret. Lad blandingen køle helt af på et ark bagepapir.
5Pisk æggehviderne stive med en elpisker, drys sukkeret i lidt ad gangen, og pisk videre, til du får en sej marengsmasse. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle.
6Fordel nødde-citron-knas i glas, og fordel citronfromagecremen ovenpå. Sprøjt marengs på toppen, og brænd den gylden med en gasbrænder. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen