Citrontærte med kakaomørdej, chokoladecreme og brændt marengs
27. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kan du heller ikke altid beslutte, om du har mest lyst til en chokolade- eller citronkage, så lav denne tærte, som er en skøn kombination af begge. Chokolade og citron er et nyt, men vanvittig lækkert match!
Bemærk
Afkøling: I alt mindst 5 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform med løs bund, 24 cm. i diameter
1 lille gasbrænder
Sådan gør du
Rør det bløde smør sammen med flormelis, kakao og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Beklæd tærteformen med dejen, og trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebunden i fryseren, mens du laver chokoladecremen.
Hak chokoladen fint, og smelt chokolade og smør sammen i en lille gryde ved svag varme. Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Vend den smeltede chokoladeblanding i æggesnapsen til en ensartet dej, og smag til med et lille nip salt.
Tænd ovnen på 175°. Fordel chokoladedejen i den kolde tærtebund, og bag tærten i ovnen i 25 minutter, til chokoladedejen har sat sig. Tag tærten ud af ovnen, og afkøl den helt på en bagerist.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Rør æg, æggeblommer, citronsaft og sukker sammen i en gryde. Varm det langsomt op til lige under kogepunktet, og pisk konstant undervejs, til cremen tykner en smule. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citroncreme. Rør herefter smørret i, til citroncremen er ensartet.
Lad citroncremen køle en smule af, og fordel den herefter oven på den afkølede bagte tærte. Sæt tærten på køl i mindst 4 timer – gerne til næste dag.
Pisk æggehvider næsten stive i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, mens der piskes videre. Pisk, indtil marengsen er fast og blank. Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt den ud på den kolde tærte. Brænd marengsen forsigtigt med en lille gasbrænder. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk citrontærte