Små tærter med passionsfrugtcurd og brændt marengs

5. juli 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

De små tærter med sprød mørdej og let syrlig passionsfrugtcurd er toppet med brændt marengs og utrolig svære at modstå. Servér dem fx til årets påskefrokost.

Bemærk
Afkøling: I alt mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

8 små tærteforme med løs bund, 7 cm i diameter
en gasbrænder

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen, til den er jævn og ensartet, dog uden at ælte den for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time. Rul mørdejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og stik den ud i cirkler, som er lidt større end diameteren på tærteformene.
Beklæd de små tærteforme med dejen, og trim kanterne for overskydende dej. Prik dem med en gaffel. Sæt tærtebundene i fryseren i mindst 1 time. Tænd ovnen på 180°. Tag de frosne tærtebunde ud af fryseren, og sæt dem direkte ind i den varme ovn. Bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Tag dem ud af ovnen, og afkøl dem på en rist.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Halvér passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud. Mas frugtkødet gennem en finmasket si, så kernerne sorteres fra, og saften løber ned i en skål.
Rør citronsaft, æg, æggeblommer, sukker, citronsaft og den rene passionsfrugtsaft sammen i en gryde. Varm det langsomt op til kogepunktet, og pisk godt undervejs. Småkog i et par minutter under konstant piskning, til cremen tykner. Skær smørret i små tern. Tag gryden af varmen, og rør smørret i. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i passionsfrugtcurden, til den er helt opløst. Hæld evt. curden gennem en finmasket si, så den bliver helt glat.
Fordel passionsfrugtcurden i de afkølede tærtebunde, og sæt dem på køl i mindst 4 timer.
Hæld æggehvider i en ren skål, og pisk dem næsten stive med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen under piskning. Pisk, indtil marengsen er fast og blank. Hæld marengsen i en sprøjtepose (evt. med en kruset tylle),og sprøjt den ud i små toppe på tærterne. Brænd forsigtigt marengsen gylden med en gasbrænder.

Tip!

Lav en ekstra portion af passionsfrugtcurden, opbevar det i et glas med låg på køl, og brug det som smørelse på boller og scones eller som fyld i en lagkage.

Har du ikke små tærteforme, kan du i stedet bruge 1 stor tærteform med en diameter på 24 cm, og bage tærtebunden i ca. 5 minutter længere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar