Appelsinfromage

8. november 2021 af .

Foto: columbus leth

En blød og cremet mousse med smag af appelsin er den perfekte afslutning på en skøn vintermiddag, f.eks. den årlige julefrokost.

Bemærk
Hviletid: Mindst 6 timer, og gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter. Varm halvdelen af appelsinsaften op i en gryde ved svag varme. Del æggene i blommer og hvider, og fordel dem i hver sin skål.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps med en elpisker. Skyl og riv appelsinen fint, og vend forsigtigt appelsinskallen i æggesnapsen.
Tag gryden med appelsinsaft af varmen, og rør husblassen ud i saften, til den er smeltet. Rør den resterende kolde appelsinsaft i blandingen lidt ad gangen, og lad den afkøle let.
Pisk appelsinsaften sammen med æggesnapsen i en skål med en elpisker, og stil appelsinblandingen til side i 10-15 minutter, til den tykner let.
Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk herefter fløden til blød skum i en anden skål. Rør først ¼ af æggehviderne i appelsinblandingen, og vend herefter de resterende æggehvider i med en dejskraber.
Vend forsigtigt flødeskummet i ægge-appelsin-blandingen, fordel appelsincremen i 4 serveringsglas, og lad dem hvile på køl i mindst 6 timer, og gerne natten over.
Tag glassene med appelsinfromage ud af køleskabet, pynt dem med kandiseret appelsinskal, og servér straks.

Tip!

I stedet for kandiserede appelsinskaller kan du komme revet hvid chokolade på toppen og lidt mynte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

TIPS TIL OPSKRIFTEN PÅ APPELSINFROMAGE

En lækker, luftig fromage er en virkelig dejlig dessert, som kan varieres på mange måder. Vi kender alle den klassiske, letsyrlige citronfromage, mens appelsinfromagen er mere mild og en anelse sødere i smagen. Det er derfor også en dessert, som de fleste holder af – såvel store som små.

Appelsinfromage kan nemt laves en dag i forvejen, så det eneste, du skal gøre, inden gæsterne kommer, er at pynte den. I denne opskrift pynter vi med kandiseret appelsinskal, men du kan fx også pynte med toppe af flødeskum og hakket mørk chokolade eller med revet hvid chokolade og frisk mynte.

Du behøver ikke anrette appelsinfromagen i små dessertglas, som i denne opskrift. Du kan sagtens servere fromagen på klassisk vis i én stor skål. Den færdige appelsinfromage skal opbevares på køl.  

Du kan også bruge andre citrusfrugter, fx lime, grape eller citron.  

Se også: Opskrift på æggesnaps

Sådan undgår du, at husblassen klumper

Mange er lidt betænkelig ved at lave desserter med husblas. For hvordan undgår man, at husblassen klumper? Det vigtigste er, at du holder styr på temperaturerne. Når du skal tilsætte husblas, må husblassen endelig ikke være for varm - og de øvrige ingredienser ikke for kolde. Er der for stor temperaturforskel, risikerer du, at husblassen samler sig i klumper.


Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar