Appelsinfromage

En blød og cremet mousse med smag af appelsin er den perfekte afslutning på en skøn vintermiddag, f.eks. den årlige julefrokost.

Appelsinfromage
31-60 min.

(7)

November 8, 2021 af Mai KnauerFoto: columbus leth
Bemærk:Hviletid: Mindst 6 timer, og gerne natten over.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

I stedet for kandiserede appelsinskaller kan du komme revet hvid chokolade på toppen og lidt mynte.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

TIPS TIL OPSKRIFTEN PÅ APPELSINFROMAGE

En lækker, luftig fromage er en virkelig dejlig dessert, som kan varieres på mange måder. Vi kender alle den klassiske, letsyrlige citronfromage, mens appelsinfromagen er mere mild og en anelse sødere i smagen. Det er derfor også en dessert, som de fleste holder af – såvel store som små.

Appelsinfromage kan nemt laves en dag i forvejen, så det eneste, du skal gøre, inden gæsterne kommer, er at pynte den. I denne opskrift pynter vi med kandiseret appelsinskal, men du kan fx også pynte med toppe af flødeskum og hakket mørk chokolade eller med revet hvid chokolade og frisk mynte.

Du behøver ikke anrette appelsinfromagen i små dessertglas, som i denne opskrift. Du kan sagtens servere fromagen på klassisk vis i én stor skål. Den færdige appelsinfromage skal opbevares på køl.  

Du kan også bruge andre citrusfrugter, fx lime, grape eller citron.  

Se også: Opskrift på æggesnaps

Sådan undgår du, at husblassen klumper

Mange er lidt betænkelig ved at lave desserter med husblas. For hvordan undgår man, at husblassen klumper? Det vigtigste er, at du holder styr på temperaturerne. Når du skal tilsætte husblas, må husblassen endelig ikke være for varm - og de øvrige ingredienser ikke for kolde. Er der for stor temperaturforskel, risikerer du, at husblassen samler sig i klumper.



Måske du også kan li'