Islagkage med citron og brændt marengs
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Islagkage er en sikker vinder på dessertbordet. Med ganske få ingredienser kan du lave en sød og syrlig isdessert toppet med brændt marengs, som får kagen til at se ekstra festlig ud.
Bemærk
Frysetid: Minimum 6 timer.
Ingredienser
Udstyr
en aflang brødform, ca. 1½ l
en gasbrænder
Sådan gør du
Riv skallen fint af halvdelen af citronerne, og pres saften. Rør skal og saft med kondenseret mælk og æggeblommer til en jævn blanding – blandingen skal ikke piskes, men blot røres sammen. Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i mælkeblandingen, så du har en iscreme.
Beklæd en aflang brødform med husholdningsfilm, så filmen hænger ud over formens kanter. Pres saften af de sidste citroner ned i en flad skål. Dyp 1 ladyfinger ad gangen i saften, så kun bunden af småkagen bliver våd.
Fordel iscreme og ladyfingers i lag i formen, så der bliver 3 lag af hver. Start og slut med et lag iscreme. Læg ca. 8 ladyfingers i hvert lag afhængig af størrelsen på formen. Skær dem evt. til, så de passer i bredden.
Dæk formen med den husholdningsfilm, som hænger ud over kanterne, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer, til isen er helt frossen, evt. natten over. Tag isen ud af fryseren, 10 minutter før den skal serveres.
Pisk æggehviderne let stive i en skål med en elpisker. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er tyk og skinnende.
Vend isen ud af formen, og anret den på et fad. Smør marengsen ud på toppen af isen, og brænd marengsen gylden i overfladen med en lille gasbrænder. Servér straks.
Tip!
Der kan skæres ca. 10 flotte skiver af isen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk