Rabarberkage med marcipan og brændt marengs

19. juni 2023 af .

Foto: Peter Kam

Foråret og sommerens spæde og syrlige rabarber smager forbløffende godt sammen med marcipan og sød marengs.

Ingredienser

Udstyr

En springform, 20 cm i diameter
En lille creme brulé-gæsbrænder

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i springformen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker, vaniljekorn og groftrevet marcipan sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Vend hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet.
Hæld dejen i formen. Skyl og snit rabarber i små stykker, og drys dem over dejen.
Bag rabarberkagen i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gennembagt, men stadig en smule blød i midten. Afkøl kagen i springformen placeret på en bagerist, og sæt den gerne på køl et par timer før servering.
Pisk æggehviden lys og luftig i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er helt blank og stiv.
Anret rabarberkagen på et fad. Fyld marengsen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med små marengstoppe. Brænd marengsen gylden med en lille creme brulé-gasbrænder, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar