Islagkage med citron-marcipanis og brændt marengs
28. maj 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
En sand citronsymfoni med syrlig is og citronpynt, der får sødt modspil af den sprøde kiksebund med hvid chokolade.
Bemærk
Frysetid: Minimum 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
bageform, ca. 22 x 28 cm
sprøjtepose med stjernetylle
gasbrænder
Sådan gør du
Knus kiksene, og bland dem med mandelsplitterne. Smelt smør og chokolade langsomt i en gryde.
Vend kikseblandingen i den smeltede smør og chokolade, og fyld det i en bageform beklædt med bagepapir eller plastfilm. Tryk kiksebunden sammen med bagsiden af en ske, og stil den i køleskabet i mindst en time, til bunden er fast.
Pisk æggeblommer, sukker, revet marcipan og citronskal til en cremet luftig masse.
Pisk fløden til luftig flødeskum, og vend den i marcipanmassen. Smag til med limoncello.
Hæld halvdelen af iscremen i formen ovenpå kiksebunden, og dryp med halvdelen af lemoncurden. Hæld resten af iscremen over, og fordel resten af lemoncurden ovenpå. Stil isen i fryseren i ca. 3 timer, til den er fast.
Halvér citronen, og pres saften af den ene halvdel ned i en gryde. Skær den anden halvdel i tynde skiver.
Hæld sukker i gryden, og bring citronsaft og sukker i kog, til sukkeret er opløst. Læg citronskiverne i, og kog dem ved svag varme i 5 minutter. Læg citronskiverne på et stykke bagepapir, så de kan tørre. Kog sukkerlagen i gryden op.
Pisk æggehviden stiv. Tilsæt lidt af sukkerlagen ad gangen, under konstant piskning, til du har en luftig og sej marengs.<br />
Fyld marengsen i en sprøjtepose.
Skær isen i pæne stykker. Pynt med citronskiverne, og sprøjt marengsen i små toppe ovenpå. Brun marengstoppene med en gasbrænder, og servér desserten straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk