Torsk med blanquettesauce
4. marts 2022
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Frankrig møder Danmark i den klassiske franske sauce, der har fået tilføjet lidt rygeost med fynske aner.
Ingredienser
Sådan gør du
Drys torsken med salt, og lad den trække i 1 time på køl.
Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, skær dem i halve, og vend dem med olie i en skål. Læg dem i et ovnfad, og sæt det i ovnen i 45 minutter.
Skyl tomaterne, læg dem i et ovnfad, og sæt det i ovnen sammen med kartoflerne, når der er gået 25 minutter. Skru ovnen ned på 100°, når tiden er gået, tag grøntsagerne ud, og hold dem varme.
Læg torsken i et ovnfad, og sæt fadet i ovnen i 25-30 minutter. Fisken er færdig, når den skiller i lamellerne ved et let tryk.
Varm smør og fond op i en gryde, til smørret er smeltet.
Rør æggeblommerne sammen med cremefraiche i en skål, og hæld det i gryden med fond under piskning. Varm op, til saucen tykner – ca. 85°. Tilsæt rygeost, og blend saucen let med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Skyl og hak purløget fint. Hæld det i saucen sammen med ørredrogn.
Anret torsk, kartofler og tomater på en tallerken. Top med lidt blanquettesauce, og servér resten til.
Tip!
Fisk skal tilberedes nænsomt. Derfor er en temperatur på 100° optimal, da den holder på saften i det sarte fiskekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk