Torsk i fad med sommergrønt
13. oktober 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Du kan bruge en hvilken som helst slags fast hvid fisk til denne ret. Prøv f.eks. også med rødspætte, kulmule eller lyssej.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Gå fisken efter for ben, og skær den i portionsstørrelser.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Skyl og snit spidskålen fint.
Steg løg og spidskål i smør på en varm pande i et par minutter, til kålen falder en smule sammen.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær dem i halve.
Fordel spidskål, løg, gulerødder og asparges i et ovnfad. Hak dilden, og tag lidt fra til pynt. Drys hakket dild over grøntsagerne, og krydr med salt og peber. Hæld hvidvin, bouillon og fløde i fadet, og bag retten i ovnen i 10 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og vend rundt i grøntsagerne. Læg torskestykkerne oven på, og bag retten i yderligere 10-15 minutter, til fisken er gennemtilberedt.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i 10-12 minutter.
Drys dild over retten, og servér med kogte kartofler og citronbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk