Jordskokkesuppe med torsk
5. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Det er lidt af et arbejde at rense og skrubbe jordskokkerne, men det er hele besværet værd, når du smager den dejlige, varme suppe.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg pancettaskiverne i den ene side på en bageplade med bagepapir. Skær torskefileten i mindre stykker, og læg dem i et smurt ovnfad.
Sæt fadet med torsk på bagepladen ved siden af pancettaskiverne, og steg det hele i ovnen i 15-20 minutter, til panettaskiverne er sprøde, og fisken er gennemtilberedt. Afdryp pancetta på fedtsugende papir.
Pil løget, og hak det fint. Rens og skrub jordskokkerne. Skræl kartoflerne, og skær kartofler og jordskokker i mindre tern.
Steg grøntsagerne i smør i 3-4 minutter i en gryde. Tilsæt bouillon, og bring suppen i kog. Lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Tilsæt fløde, og blend suppen glat med en stavblender. Justér evt. konsistensen med lidt vand, hvis suppen er for tyk.
Varm suppen igennem, og smag til med æbleeddike, salt og peber.
Fordel torskestykkerne i dybe tallerkener, og hæld suppen over. Pynt med frisk kørvel, og servér med sprød pancetta og groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Cremet opskrift på klassisk jordskokkesuppe
Powered by Froala Editor