Torsk med bacon og rødbedefritter.
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Torsk med bacon er en herlig forening af mør fisk og sprød bacon, der her får selskab af ovnbagte rødbedefritter.
Bemærk
Ovntid, røbedefritter: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl rødbederne, og skær dem i både. Vend dem med olie, peber og spidskommen. Bag dem midt i en 200° varm ovn i ½ time. Drys først med salt herefter.
Skær torsken i mindre stykker, befri den for ben. Kom den i en foodprocessor med salt, og hak det groft. Bland med hakket dild, peber, sennep og majsstivelse.
Form farsen til bøffer, og vikl bacon om.
Steg bøfferne så sent som muligt i lidt smør og olie i ca. 4-5 minutter på hver side. Tril dem på baconkanten til sidst, så de bliver sprøde.
Riv skallen og pres saften af limefrugten. Riv æblet groft. Rør saucen sammen, og smag den til, så den er frisk og syrlig. Servér saucen til bøffer og fritter, evt. med en grøn salat.
Tip!
Hak selv torsken til ”bøfferne”, så den ikke bliver hakket for fint, eller få fiskemanden til det. Færdig fiskefars dur ikke her.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk