Torske-crudo
30. april 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En fiks lille forret, som kan serveres, som den er, eller nydes med et godt brød ved siden af.
Bemærk
Fisken skal fryses i mindst 24 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pak torsken stramt ind i husholdningsfilm, og læg den i fryseren i 24 timer.
Tag fisken ud af fryseren, og skær den i tynde skiver, mens den er frossen. Fordel skiverne på tallerkener, drys med salt, friskkværnet rosa peber og friskrevet citronskal, og dryp med citronsaft og olivenolie. Lad torsken trække i ca. ½ time på køl.
Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg løgringene i en sigte, og overhæld dem med kogende vand. Skær tomaterne i skiver. Pluk salat og timian.
Fordel løgringene over fisken sammen med tomatskiver, plukket radicchio og timian, og servér med det samme.
Tip!
Crudo er italiensk og betyder "rå". Og det er lige hvad denne fine fisk er. Hvis du ikke har tid til at fryse den selv, kan du købe torsk af sashimi-kvalitet hos fiskehandleren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk