Squashkage

7. februar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

En saftig og lækker sqaushkage med blød flødeostecreme på toppen – perfekt til eftermiddagskaffen.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, ca. 24 x 24 cm

Sådan gør du

Pisk æg og sukker luftigt. Si hvedemel, bagepulver, salt, kanel og kardemomme i æggemassen. Hak valnødder og chokolade groft, og vend det i dejen.
Riv squashen og skallen af citronen, og pres saften af citronen. Vend squash, revet citronskal, halvdelen af citronsaften og olien i dejen.
Hæld dejen i en firkantet form, der måler ca. 24 x 24 cm, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter. Lad den afkøle helt.
Pisk flødeost, græsk yoghurt, flormelis og resten af citronsaften sammen.
Fordel cremen over den afkølede kage med en paletkniv. Riv evt. lidt citronskal over. Skær kagen ud i firkanter, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Squashkage: Her er alt, hvad du skal vide, om den lækre bradepandekage

Du husker sikkert den svampede skærekage fra din barndom, for når de danske køkkenhaver i høj- og sensommeren bugnede af velvoksne squash, hvad var så mere oplagt end at trylle den ellers lidt neutrale spise om til noget så dejligt som en squashkage?

Opskriften her er lige, som mormor lavede den, med varme krydderier, chokolade, knasende valnødder og blød flødeostecreme på toppen. Men faktisk kan kagen varieres på et hav af forskellige måder, så den passer til lige netop din smag – og det, du har i køkkenskabet.

Sådan kan du variere opskriften på squashkage

Er du på jagt efter en opskrift på squashkage, vil du hurtigt opdage, at der er mange måder at lave den på. Og det er kun dejligt med en kage, som kan tåle, at man eksperimenterer og sætter sit eget præg på smagen. Prøv for eksempel at tilsætte chokoladestykker i andre varianter end mørk, solsikkekerner eller rosiner til dejen, eller pynt den med en klassisk glasur, eventuelt med kanel, hvis du ikke er til den traditionelle flødeostecreme. Bare sørg for, at glasuren ikke er for tynd, og at kagen er kølet helt ned, inden du pynter.

Har du en rest kærnemælk i køleskabet, er det også oplagt at bruge den i din squashkage. Det giver et syrligt tvist, som passer godt til ostecremen på toppen. Det er dog bestemt ikke et must med kærnemælk, og vores traditionelle opskrift her laves da også uden.

Hvorfor er squashkage så svampet? 

En af grundene til, at squashkage er så populært, er dens evne til at blive perfekt svampet og holde sig frisk i mange dage. Hemmeligheden skal, på samme måde som i tilfældet med dens saftige kage-fætter gulerodskagen, findes i grøntsagerne. Selvom squash ikke smager af meget og på ingen måde er gennemtrængende i den endelige kage, så er det netop deres indhold af vand, der sørger for, at kagen får den helt rette konsistens – og faktisk sagtens kan laves 1-2 dage før, den skal spises.

Er squashkage sundt? 

Det kan være svært at lave en kage, som er direkte sund. Men squashkage er klart en af de udgaver, der kan laves i en sundere variant end mange andre kager. Indholdet er grøntsager er allerede en god start, og faktisk er det også muligt at lave den næsten uden fedtstof, da kagen nok skal blive saftig alligevel. Du kan også forsøge dig med at skifte en del af hvedemelet ud med havremel, eller erstatte noget af sukkeret med sukrin gold. Eller blot nøjes med et lidt mindre stykke af denne lækre, klassiske udgave.

TIP: Vidste du, at squashkage også kan fryses? Så har du squash i haven om sommeren, så lav bare rigeligt med kage, så du har til de kolde måneder.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar