Squashkage med flødeostecreme
28. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Mon nogen gætter, at denne lækre og saftige skærekage gemmer på både squash og gulerødder?
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 28 x 18 cm
1 sprøjtepose med kruset tylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen.
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og olie sammen i en skål med en elpisker. Bland hvedemel, kanel, salt, natron og bagepulver sammen, og sigt det i dejen.
Skyl squashen, og skræl gulerødderne. Riv squash og gulerødder groft på et rivejern, og vrid dem fri for overskydende væske. Hak nødderne groft. Vend grøntsager, nødder og havregryn i dejen, og rør dejen sammen, til den er jævn og ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter – mærk efter med en strikkepind eller et træspyd, at kagen er gennembagt. Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den på en rist.
Pisk smørret lyst og luftigt i en skål med en elpisker i ca. 3 minutter. Pisk vaniljesukker, flormelis, citronsaft og fintrevet citronskal sammen med smørret i skålen i ca. 1 minut. Tilsæt flødeost, og pisk videre, til du har en tyk og jævn frosting. Hæld frostingen i en sprøjtepose med tylle.
Tag kagen ud af formen, og skær den i 12 firkantede stykker. Dekorér kagestykkerne med frosting, og pynt hvert stykke med en hel pekannød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på squashkage!
Powered by Froala Editor