Squashkage med chokolade og ostecreme
28. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Stine Christiansen
Skal du bage kage til familie og venner? Så er squashkage et godt bud, for den kan du fint forberede, en dag eller to før den skal serveres. Med masser af revet squash i dejen holder kagen sig saftig og lækker i flere dage.
Ingredienser
Udstyr
1 form, ca. 20 x 30 cm.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt hvedemel, bagepulver og krydderier, og pisk dejen sammen.
Skyl squashen, og riv den groft. Skyl limefrugten, og riv skallen fint. Tilsæt squash, limeskal, friskpresset limesaft og olie i skålen.
Hak chokoladen og nødderne groft, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en ovnfast form med bagepapir, ca. 20 x 30 cm.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, og lad den køle helt af i formen på en bagerist.
Pisk flødeost, cremefraiche og flormelis sammen med en elpisker i en skål. Smag frostingen til med friskpresset limesaft.
Smør frostingen ud over kagen. Opbevar kagen på køl, indtil den skal spises. Pynt evt. kagen med citronmelisse og skovsyre.
Tip!
Vil du variere kagen, kan du erstatte squashen med revet gulerod eller rødbede.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Svampet squashkage med valnødder
Powered by Froala Editor