Squashkage med appelsinglasur
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Saftig og lækker squashkage med en frisk og syrlig appelsinglasur. Du får både frugt og grøntsager, så spis bare et par stykker.
Ingredienser
Udstyr
en rugbrødsform
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skyl squashen, og riv den groft på et rivejern.
Smelt smørret. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker, og pisk smørret i.
Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme i en anden skål, og sigt det i æggeblandingen.
Riv skallen fint, og pres appelsinerne. Rør squash og skal af halvdelen af appelsinerne i dejen.
Fordel dejen i den smurte rugbrødsform, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time.
Rør appelsinsaften sammen med flormelis til en tyk glasur. Fordel glasuren over den afkølede kage, og pynt med resten af appelsinskallen og evt. spiselige blomster.
Tip!
Kagen er i familie med gulerodskagen og får den samme saftige krumme. Squashkagen holder sig længe, og når ingen ser det, kan du smøre en skive med smør og juble af fryd.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på klassisk squashkage
Powered by Froala Editor