Squashkage med kokos og lime
10. august 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Gemmer der sig en ensom squash i bunden af grøntsagsskuffen? Den skal du bruge til en saftig squashkage! I denne kage får squashen selskab af kokos og masser af lime, så der er skruet helt op for de lidt mere eksotiske smage.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål. Tilsæt hvedemel, bagepulver og kardemomme, og pisk dejen sammen.
Skyl squashen, og riv den groft. Skyl limefrugterne, og riv skallen fint. Tilsæt squash, limeskal, olie og kokosmel i dejen.
Hæld dejen i en springform, ca. 25 cm i diameter.
Bag kagen i ca. 35 minutter, og lad den køle helt af i formen på en bagerist.
Pisk flødeost, cremefraiche og flormelis sammen med en elpisker i en skål, og smør det ud over kagen.
Pynt kagen med citronmelisse. Opbevar kagen på køl, indtil den skal spises.
Tip!
Har du ikke en squash, kan du erstatte squash med gulerødder eller søde kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på squashkage med ostecreme
Powered by Froala Editor